Troubleshooting – Something in the Alert emails is incorrect

October 17th, 2009 by Ryan

This is part 3 of the series on Troubleshooting Email Alerts in SharePoint and you may want to review part one.

This section is dedicated to problems where your are getting the emails you expect but they are incorrect in some way.

Tags: ,
Posted in Troubleshooting Alerts | 3 Comments »

3 Responses to “Troubleshooting – Something in the Alert emails is incorrect”

  1. Ben says:

    Greetings,

    MOSS 2007

    Right now I have a situation that is really annoying and I can’t find a reason for the cause.
    In a document library you can choose to upload a document, when you go to upload it, it will pre-select an Identifier as Answer-Draft and will populate the Comment section with what was originally entered months ago. Even if I change the Excel name on my computer and try to upload it as a different name the problem continues (even after deleting old copies in the library and after the recycle bin is emptied). The worst effect this has is on the alerts..when you get your email alert it will ALWAYS display the original file name. This is confusing some users and I really don’t know how to proceed. This problem does not occur when I upload a different Excel file, just seems to happen to certain ones that have some xml customization but I can not put the pieces together how one could affect the other.
    If anyone can help, please post a reply.
    Thanks.

    p.s. I didn’t see an upload option here but have screenshots.

  2. Ryan says:

    @Ben – sounds very strange and not sure where to start but the problem seems with the upload and not the alert (as old info is being put into the record).

    You would be best asking a question on this forum – http://sharepoint.stackexchange.com/

  3. Larry W. Virden says:

    We have had a couple cases where a user is out of the office, when suddenly people start getting messages about changes that the user “has made”, even though they are not logged in and making changes. Also, the users report getting large numbers of alerts.

    With one particular user, this occurred back when we were running MOSS 2007 and now as we are running SP 2010 SP 2.

    Are there any tips on tracking alerts going off when they are not expected, or large numbers of alert emails?

    Thank you

Leave a Reply

Anti-Spam Quiz: